Marcipán kenyér

Hozzávalók:

  • 20 dkg marcipán
  • 17.5 dkg Rama
  • 17.5 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 3 tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 ét tortabevonó
  • 0.5 dl tejszín

Elkészítés:

A marcipánt habverővel kissé átkeverjük, majd hozzátesszük a cukrot, vaníliás cukrot  és a margarint. Jól kihabosítjuk, közben egyenként beleütjük a tojások sárgáját.

Belekeverjük a sóval, sütőporral összekevert lisztet, végül fakanállal beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Kivajazott püspökkenyér formában 180- fokon 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt bevonjuk csokoládéval, melyhez összefőzzük a tejszínt és a csokit, majd ha langyosra hűlt ráöntjük a süteményre.