Meggyes és Almás pite

Hozzávalók

  • 12 dkg porcukor
  • 25 dkg Rama
  • 37 dkg liszt
  • ½ citrom reszelt héja
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • késhegynyi sütőpor

Meggyes töltelék:

  • 80 dkg magozott meggy
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 késhegynyi fahéj

Almás töltelék:

  • 1 kg alma
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 késhegynyi fahéj

Elkészítés:

A hideg margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk, és hűtőben pihentetjük egy, két órát. A tészta kétharmadát lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy 25cm-átmérőjű formát. 180-fokos sütőben 8-10 percig sütjük.

Közben elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat összekeverjük és a sütőből kivett, még meleg tésztaaljra igazítjuk, egyenletesen.

A maradék tésztát, amit előzőleg mélyhűtőben, kifagyasztottunk, almareszelővel a tetejére reszeljük, és visszatesszük sülni, kb még 20-percre

Szeletekre vágva, fagylalttal ízlésesen tálalhatjuk!

🥂 Fogyassza egészséggel!