Mézeskalács
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 20 dkg méz
- 1 cs sütőpor
- 1 db tojás
- 1 kk. őrölt fahéj.
Töltelékhez és díszítéshez:
- 40 dkg málnalekvár
- 15 dkg ét tortabevonó
- 3 ek. étolaj
Elkészítés:
A tésztához a mézet és a margarint, gőz fölött, vagy mikróban, langyosra melegítjük.
A többi hozzávalót egy tálban előkészítjük, majd a mézzel és margarinnal összegyúrjuk.
Folpackba csomagoljuk és 3-4 órát hűtőben, pihentetjük.
Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és szív alakú szaggatóval kiszúrjuk.
180 fokos sütőben 7-8 percig sütjük.
Miután kihűlt, lekvárral egyet-egyet összeragasztunk, és félig az étolajjal felolvasztott tortabevonóba mártogatjuk.
? Fogyassza egészséggel!
Kreatív ötletek az Ünnepekre: