Mézeskalács

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg méz
  • 1 cs sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 kk. őrölt fahéj.

Töltelékhez és díszítéshez:

  • 40 dkg málnalekvár
  • 15 dkg ét tortabevonó
  • 3 ek. étolaj

Elkészítés:

A tésztához a mézet és a margarint, gőz fölött, vagy mikróban, langyosra melegítjük.

A többi hozzávalót egy tálban előkészítjük, majd a mézzel és margarinnal összegyúrjuk.

Folpackba csomagoljuk és 3-4 órát hűtőben, pihentetjük.

Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és szív alakú szaggatóval kiszúrjuk.

180 fokos sütőben 7-8 percig sütjük.

Miután kihűlt, lekvárral egyet-egyet összeragasztunk, és félig az étolajjal felolvasztott tortabevonóba mártogatjuk.

🥂 Fogyassza egészséggel!

Kreatív ötletek az Ünnepekre: