Narancsos fatörzs

Hozzávalók a tésztához:

  • 12db tojás
  • 12ek kristálycukor
  • 12ek rétesliszt
  • 1cs sütőpor
  • 2 narancs reszelt héja

Krém:

  • 15dkg porcukor
  • 6 tojássárgája
  • 15dkg reszelt csokoládé
  • 37dkg Rama
  • 2cs vaníliás cukor
  • 1 üveg rumaroma
  • 2db narancs

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit ketté vesszük és külön-külön sütjük meg. 6 tojásfehérjét kemény habbá verünk 6ek kristálycukorral, közé keverjük a 6 tojás sárgáját, majd a félcsomag sütőporral,és 1 narancs reszelt héjával elkevert 6ek lisztet. Zsírpapírral bélelt tepsiben 180-fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Még melegen nedves konyharuhára borítjuk, és a zsírpapírt lehúzva róla, feltekerjük. ( a hozzávalókból még egy ugyan ilyen tekercset sütünk)
A krémhez gőz fölött habosra keverjük a porcukrot a tojássárgákkal. Ha sűrűsödik belereszeljük a csokoládét, és felolvasztjuk. A gőz felől levéve még egy pár percig keverjük, majd kihűtjük. Habosra kavarjuk a margarint a vaníliás cukorral, a rumaromával a reszelt narancshéjjal és a leszűrt narancslével, majd összekeverjük a kihűlt tojásos krémmel.

Összeállítás:

A piskóta tekercseket megtöltjük a krémmel, és szorosan feltekerjük. Kívülről is krémmel vonjuk be, majd villa segítségével famintázatot rajzolunk rájuk. Az egyik tekercset srégan ketté vágjuk ( nem muszáj pont félbe vágni) és az egész tekercs oldalához illesztjük úgy, hogy fa alakzatot kapjunk. Ízlés szerint díszíthetjük marcipán vagy fondant virágokkal, levelekkel, gombával.