Narancsos sütemény

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg Rama
  • fél cs. sütőpor
  • 3 egész tojás
  • 1 narancs reszelt héja, és leve, (1 dl)
  • 1.5 dl tej
  • 1 tk. citrom aroma
  • 1 tk. sárga, és egy csepp piros ételfesték.

Máz:

  • 1 cs ét tortabevonó
  • 2 ek étolaj
  • kevés fehér csoki
  • kandírozott narancshéj.

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a margarint habosra keverjük a cukorral, a reszelt narancshéjjal, a citrom aromával, és az ételfestékekkel. Egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, a narancs levét, és felváltva a lisztet a tejjel. Jól összedolgozzuk. Két őzgerinc, formát kibélelünk sütőpapírral, és elosztjuk benne a tésztát. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Kiborítjuk a formából, lehúzzuk a sütőpapírt, és ha kihűlt a tészta, bevonjuk az étolajjal felolvasztott csokival. A fehér csokit is felolvasztjuk, (ebbe, ne tegyünk étolajat, mert nem dermed meg) egy zacskó sarkába tesszük, pici lukat vágunk rá, és így csíkokat nyomunk a még olvadt ét csoki máz tetejére. Hústű segítségével keresztbe áthúzgáljuk, és megszórjuk, apróra vágott, kandírozott narancshéjjal.(A kandírozott narancshéj receptje, megtalálható a sütés nélküli receptek között)