Omlós meggyes lepény

Hozzávalók:

  • 2 üveg meggy
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg puha vaj vagy Rama
  • 1 ½ bögre cukor
  • 5 db tojás
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre étkezési keményítő (a keményítő el is maradhat, akkor 1 bögrével több lisztet használunk)
  • 1tk sütőpor

Elkészítése:

A meggyet szűrőben lecsepegtetjük, és meghintjük vaníliás porcukorral, meg egy kevés liszttel.  A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként belekeverjük az egész tojásokat.

Ha egynemű a tészta közé keverjük a keményítővel és sütőporral elkevert lisztet. Zsírpapírral bélelt tepsibe töltjük és megszórjuk a lecsepegtetett meggyel. 175 °C – os sütőben 25-30 percig sütjük. Ha kihűlt ízlés szerint meghintjük porcukorral.