Pilóta keksz

Hozzávalók:

Kakaós tészta:

  • 0.5 kg liszt
  • 12.5 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 egész tojás
  • 1.25 dl tej
  • 1 dkg szalalkáli
  • 2 ek. kakaó

Fehér tészta:

  • 0.5 kg liszt
  • 12.5 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 égész tojás
  • 1.25 dl tej
  • 1 dkg szalagória

Krém:

  • 50 dkg cukor
  • 3 ek. keserű kakaópor
  • 8 ek. tej
  • 15 dkg margarin

Elkészítés:

A margarint a porcukorral kakaóporral és a liszttel összemorzsoljuk, hozzáadjuk a langyos tejben feloldott szalagóriát,és a tojásokat . Sima egynemű tésztává gyúrjuk és egy fél napon át pihentetjük . A fehér tészta ugyan így készül, csak kakaópor nélkül. A tésztát 2mm vastagra kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180-fokon 6-8 perc alatt megsütjük.

Krém:

A cukorból kakaóporból a tejjel szirupot főzünk, ha kihűlt belekeverjük a margarint és egy kissé felhabosítjuk.
Ha a kekszek kihűltek egy kakaósat és egy fehéret ezzel a krémmel összeragasztunk.