Pudingos gesztenyekocka

Hozzávalók

Tészta:   

  • 4 tojás
  • 17 dkg kristálycukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • 3 ek langyos víz

Krém:   

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 15 dkg Rama
  • 20 dkg porcukor
  • 35 dkg gesztenye massza
  • ½ üv rumaroma

Tetejére: 

  • 1,5 dl tejszín
  • 5 dkg gesztenye massza

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a tojások sárgáját a vizet és a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. 180- fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

A krémhez a tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport és sűrűre főzzük. Fóliával letakarva kihűtjük.  A margarint habosra keverjük a porcukorral és a rumaromával. Hozzáadjuk a gesztenye masszát, majd a kihűlt pudingkrémet is hozzáadva jó habosra keverjük.

Összeállítás:

A piskóta lapot tálcára fektetjük, rákenjük a krémet és egyenletesen elsimítjuk a tetején. Pár órára hűtőbe tesszük, majd kockákra szeletelve,  tetejére habbá vert tejszínből kis halmokat nyomunk és reszelt gesztenyemasszával díszítjük.