Pudingporos sütemény

Hozzávalók

Rózsaszín tészta: 

  • 3 tojás
  • 9 dkg kristálycukor
  • 6,5 dkg puncs ízű – pudingpor
  • 1 kk sütőpor

Barna tészta: 

  • 3 tojás
  • 9 dkg kristálycukor
  • 6,5 dkg barna csokis -pudingpor
  • 1 kk sütőpor

Sárga tészta: 

  • 3 tojás
  • 9 dkg kristálycukor
  • 6,5 dkg vanília ízű pudingpor
  • 1 kk sütőpor

Krém:  

  • 4 dl tej
  • 6,5 dkg vanília ízű pudingpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg Rama
  • 20 dkg porcukor
  • ½ üveg rumaroma

Tetejére:

  • 1 tortabevonó
  • 1 ek étolaj

Elkészítés:

A színes piskótákat külön külön készítjük el, de mindegyiket ugyan úgy.

Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. A gőzről levéve hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert pudingport és óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180- fokon 15-20 percig sütjük.

A krémhez a tejben csomómentesen elkeverjük a vaníliás cukrot és a pudingport, majd sűrűre főzzük és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a rumaromával, majd a kihűlt pudingkrémmel összekeverve jól ki- habosítjuk.

Összeállítás:

Alulra rakjuk a barna tésztát és megkenjük a krém felével. Ráhelyezzük a rózsaszín tésztát, melyre rákenjük a krém másik felét és befedjük a sárga tésztával. Felolvasztjuk a csokoládét az étolajjal és egyenletesen bevonjuk a sütemény tetejét. Pár órára hűtőbe tesszük dermedni és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.