Radír sütemény

Hozzávalók

  • 4 cs. 25 g-os zselatin (100 g)
  • 6 dl
  • 8 egész tojás
  • 18 ek. porcukor (3 x 6 ek.)
  • 3 cs. vaníliás cukor
  • 4 ek. keserű kakaópor
  • 1 nagy doboz tejföl (kb. 450 g-os)
  • 1.5 dl piros szörp

Elkészítés:

A 6 dl vízben felfőzzük a zselatint, majd fedővel lefedjük, hogy össze ne álljon. Ezt a zselatint elosztva adagoljuk majd a rétegekhez.

1. réteg: SÁRGA

4 tojás sárgáját habosra keverjük 6ek porcukorral, a tojásfehérjéket kemény habbá
verjük az 1cs vaníliás cukorral, a kemény habhoz adjuk a habos tojássárgáját majd hozzáöntünk az előzőleg elkészített zselatinból 1.5dl-t. Ezt beleöntjük egy legalább 5 ujjnyi magas, kivizezett tepsibe, majd hűtőszekrénybe rakva megdermesztjük.

2. réteg: BARNA

4 tojássárgáját habosra keverünk 6ek porcukorral és 4ek keserű kakaóporral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük az 1cs vaníliás cukorral, lazán összekeverjük a kakaós krémmel, majd hozzáöntünk 1.5dl zselatint. Ha megkötött az előző réteg, ráöntjük és ismét hűtőbe téve dermesztjük.

3. réteg: FEHÉR

1nagy doboz tejfölt, 6ek porcukrot 1cs vaníliás cukrot, összekeverünk, majd hozzáöntjük a 1.5dl zselatint. Ha az előző réteg megdermedt és már nem ragad, ráöntjük és ismét hűtőben dermesztjük.

4. réteg: PIROS

1.5dl szörpöt és az 1.5dl zselatint összekeverjük és ráöntjük a már megdermedt előző rétegre. Ha a tejfölös réteg nem elég kemény akkor a tejföl feljön a szörp tetejére.

A rétegeket tetszőlegesen variálhatjuk, ekkor más lesz a színek sorrendje. Én különböző formában szoktam elkészíteni, de vizezés helyett folpackot teszek a forma aljára, így könnyebben kijön belőle a massza.

🥂 Fogyassza egészséggel!