Répatorta

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 35 dkg porcukor
  • 5 dkg méz
  • 45 dkg tisztított
  • Reszelt sárgarépa
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg mandula
  • 1 csipet só
  • ½ cs sütőpor
  • 1 mk fahéj
  • 10 dkg Rama
  • A díszítéshez: répa porcukor, fehér csokoládé, citromfű levél.

Elkészítése:

A margarint megolvasztjuk. Egy tálba belereszeljük a répát, ráöntjük a folyékony margarint és a mézet, majd az egészet összekeverjük.

A tojásokat a porcukorral habbá verjük, és ráöntjük a répás keverékre. Az átszitált lisztet a finomra őrölt mandulát, a sóval és a fahéjjal először szárazon elkeverjük, majd a tojásos, répás masszához, adjuk, és egy fakanállal összekeverjük.

A kész tésztát egy sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük és előmelegített sütőben, 170-fokon, 60-70 percig sütjük. Míg a torta sül egy vastagabb répát meghámozunk, és a felét 1mm vékonyra szeleteljük. Porcukorba forgatjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe, fektetjük. Miután a torta kisült a sütő maradék hőjénél, alacsony hőfokon kiszárítjuk a répaszeleteket, közben hagyjuk a tortát kihűlni.

A fehér csokoládét mikróban felolvasztjuk, és a torta közepébe öntjük. A maradék répát lereszeljük, és a csokoládé halom közepére szórjuk. A torta szélét a répa „chips”-szel és citromfű levelekkel díszítjük.