Tarka meggyes (Fekete-sárga szelet)

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg Rama
  • 30 dkg rétesliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 dl tej és
  • 2 dkg keserű kakaópor

Elkészítése:

A tojás sárgákat habosra kavarjuk a Ramával a cukorral és a vaníliás cukorral.

Hozzáadjuk a hideg tejet a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojások kemény habbá vert fehérjét. Két részre osztjuk és az egyik feléhez, hozzákeverjük a kakaóport.

Zsírpapírral kibélelt tepsibe töltjük a tésztát váltakozva, úgy hogy egy kanál fehér és egy kanál barna tészta kerül a tepsibe, míg meg nem telik.

Tetejét vastagon megszórjuk porcukorba és 1-2ek réteslisztbe forgatott, magozott meggybefőttel(bármilyen idénygyümölccsel készíthetjük, de gyümölcs nélkül is finom).

180-fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt a tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be.