Tejszínes csupa csoki torta gyerekeknek

Hozzávalók

Tészta: 

  • 6 db tojás
  • 26 dkg kristálycukor
  • 18 dkg liszt
  • 5 ek víz
  • 2 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor

Krém: 

  • 40 dkg jó minőségű csokoládé
  • 4 dl habtejszín
  • + 3 dl habtejszín

Tetejére:

  • 10 dkg csokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • Cukorkák, csokoládék, kekszek

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, közé keverjük a tojások sárgáját a vizet, majd óvatosan beleforgatjuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. Három felé vesszük és külön- külön sütjük, sütőpapírral bélelt kerek tortaformában. 180- fokon kb 10 percig. Így 3 db egyenletes piskóta lapot kapunk.

A krémhez felforraljuk a tejszínt, majd a lángot elzárva alatta beletördeljük a csokoládét és oldódásáig kevergetjük. Hűtőbe tesszük 2-3 órára, hogy kihüljön  és megdermedjen. Ha megdermedt kissé átkeverjük, hogy fellazítsuk. A 3 dl tejszínt habbá verjük, majd apránként adagolva óvatosan beleforgatjuk a csokikrémbe. A krémből félre rakunk egy keveset a torta bevonásához.

Összeállítás:

Lefektetünk egy piskóta lapot. Megkenjük krémmel olyan vastagon amilyen vastag a piskótánk. Befedjük a következő lappal, szintén megkenjük krémmel és befedjük a harmadik piskóta lappal. A tetejét és az oldalát körbe kenjük a félretett krémmel. Betesszük a hűtőbe dermedni addig elkészítjük a mázat, melyhez felforraljuk a tejszínt, feloldjuk benne a csokoládét és kihűtjük. A torta tetejére öntjük úgy, hogy lecsurogjon az oldalára is. Cukorkákkal, csokidarabokkal, keksszel díszítsük.