Tiramisu

Hozzávalók

  • 50 dkg babapiskóta
  • 1.5 üveg mandula és rumaroma
  • 50 dkg Mascarpone krémsajt
  • 6 db tojás
  • 4 kk. porcukor
  • 6 ek. kristálycukor
  • 2 cs vaníliaaroma,
  • 4 dl hideg kávé
  • 1.5 dkg zselatin por
  • 1 dl víz
  • 2 ek. keserű kakaópor

Elkészítés:

A babapiskóta felét egy tálba rétegezzük, ráöntjük a 4 kk. porcukorral és a rumaromával elkevert kávé felét, majd félretesszük.

A tojások sárgáját 3 ek. cukorral, 2 cs vaníliás cukorral a mandulaaromával és a krémsajttal kb. 10 percig habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a 3 ek. cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.

A zselatint forró vízben feloldjuk, és ha langyosra hűlt a krémsajthoz adjuk. A krém felét a beáztatott babapiskótára kenjük, rátesszük, a piskóta másik felét, amit előzőleg a maradék kávéba mártogattunk.

Ezután a babapiskótára kenjük a krém másik felét, végül megszórjuk kakaóval.

A kész Tiramisut tálalás előtt 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Mivel nyers tojást tartalmaz ezért maximum 6-8 óráig tárolható.

🥂 Fogyassza egészséggel!