Tökös mákos

Hozzávalók

  • 1db közepes nagyságú sütőtök
  • 35-40dkg darált keksz
  • 4ek mák
  • 1cs vaníliás cukor
  • kevés fahéj

Krém:

  • 2dl habtejszín
  • 1cs habfixáló
  • kókuszreszelék
  • 1cs vaníliás cukor

Elkészítés:

A tököt kettévágjuk és a magok kikanalazása után, sütőben megsütjük. Ha kihűlt, péppé törjük, hozzáadjuk a kekszet a mákot , vaníliás cukrot és egy csipet fahéjat.
A krémhez a tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval, keményre verjük.

Összeállítás:

A kekszes masszát válasszuk ketté, és az egyik felét folpackon vizes kézzel lapítsuk téglalap alakúra. Kenjük rá a hab felét, szorosan tekerjük fel a folpack segítségével, majd csomagoljuk is be és tegyük hűtőbe. Ugyan így járunk el a másik adag masszával és habbal is.Tálalás előtt a tekercseket kókuszba forgatjuk és vastagabb szeletekre vágjuk.

🥂 Fogyassza egészséggel!