Vajdasági sós

Hozzávalók

  • 80dkg liszt
  • 2dl étolaj
  • 5dkg élesztő
  • 1ek cukor
  • 1/2l tej
    ( a tésztába nem kell só elegendő ami a töltelékben van )

Töltelék:

  • 1 Rama
  • 3 tojás sárgája
  • 1ek sóEzeket az anyagokat, simára keverjük.

Elkészítés:

A lisztet egy tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítve, beleöntjük az étolajat, és a kevés langyos cukros tejben felfuttatott élesztőt.

A többi langyos tejet apránként adagolva, lágy kelt tésztát gyúrunk.

Négy felé osztjuk, és külön-külön 2-3mm vastagra nyújtjuk a lapokat. A krémet szintén 4-részre osztjuk, és minden lapot egyenletesen megkenünk vele.

Felcsavarjuk mint a piskótatekercset, tetejét nyújtófa segítségével kissé lelapítjuk, megkenjük felvert tojással, melybe egy kevés pirospaprikát kevertünk.

Megszórjuk ízlés szerint reszelt sajttal, szezámmaggal vagy egész köménymaggal.

Háromszög alakban felvagdossuk,és sütőpapírral bélelt tepsiben,egymástól kb/ 2cm-es távolságra rakva 180-fokos sütőben 10-15 percig sütjük.

🥂 Fogyassza egészséggel!

Így készül: