Alap linzer

Hozzávalók

  • 60dkg liszt
  • 40dkg Rama
  • 20dkg porcukor
  • 1.5,cs sütőpor
  • 2cs vaníliás cukor
  • 2db tojássárgája
  • Reszelt citromhéj

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, 1-2 órát hűtőben pihentetjük. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk, majd minden második tészta közepét a habzsákunkon használtcsővel szúrjuk ki.

180 °C-os sütőben zsírpapírral bélelt tepsiben, pár perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, rummal elkevert baracklekvárral egy teli és egy lukas korongot összeragasztunk, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

Ha islert szeretnénk készíteni, akkor csak teli korongokat sütünk és összeragasztás után olvasztott csokoládéba, mártogatjuk.

Citromos linzer

A hozzávalók ugyan azok mint az alap receptnél, csak még közé keverünk 1 egész citrom levét és reszelt héját, majd bármilyen formával kiszúrva sütjük.

Ha kisült nem kell lekvárral összeragasztanunk, csak vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

Kakaós linzer

A hozzávalók, mint az alapreceptnél, csak kiveszünk a lisztből 3 evőkanállal és keserű kakaóport szitálunk hozzá 3 evőkanálnyit. Ugyan úgy sütjük és tálaljuk mint a citromos linzert. Készíthetünk az alap receptből diós vagy mandulás linzert is úgy, hogy annyi lisztet veszünk ki belőle ahány dkg diót, vagy mandulát használunk.

🥂 Fogyassza egészséggel!