Babapiskótás mézes

Mézes laphoz:

  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál méz
  • 5 evőkanál tej
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 40 dkg liszt
  • 1 zacskó sütőpor

Töltelékhez:

  • 0,5 L tej
  • 5 dkg vaníliás pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg babapiskóta
  • 1 meggy aroma
  • 1 rum

Elkészítése:

A mézes lap: A tojást, vajat a kristálycukorral, mézzel és tejjel 2 percig főzzük, tűzről levéve beletesszük a kakaóport, a lisztet, majd a zacskó sütőport.

Tésztává dolgozzuk, majd két kb. 30×25 cm-es lapot formálunk belőle és sütőpapíros tepsin világosra sütjük.

Légkeveréses sütőben 180 °C-on kb. 15 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy a lapokat ne süssük túl, mert akkor kemények lesznek és nem puhulnak majd meg a krémtől sem.

Piskóta: Egy tálban összekeverjük kevés tejet a rummal és meggyaromával, melybe belemártogatjuk a babapiskótát.

Töltelék:  A tejet , a vaníliás pudingporral összefőzzük. A vajat a porcukorral majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.

Összeállítás:

Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a mártogatott babapiskótával kirakjuk a megkent lapot. Ezután újabb krém következik, majd rá a másik mézes lap.

A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval, és a hűtőbe rakjuk másnapig. Csak másnap szeleteljük, addigra megpuhul a mézes lap.