Babapiskótás mézes
Mézes laphoz:
- 1 tojás
- 5 dkg vaj
- 15 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál méz
- 5 evőkanál tej
- 1 evőkanál kakaópor
- 40 dkg liszt
- 1 zacskó sütőpor
Töltelékhez:
- 0,5 L tej
- 5 dkg vaníliás pudingpor
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg babapiskóta
- 1 meggy aroma
- 1 rum
Elkészítése:
A mézes lap: A tojást, vajat a kristálycukorral, mézzel és tejjel 2 percig főzzük, tűzről levéve beletesszük a kakaóport, a lisztet, majd a zacskó sütőport.
Tésztává dolgozzuk, majd két kb. 30×25 cm-es lapot formálunk belőle és sütőpapíros tepsin világosra sütjük.
Légkeveréses sütőben 180 °C-on kb. 15 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy a lapokat ne süssük túl, mert akkor kemények lesznek és nem puhulnak majd meg a krémtől sem.
Piskóta: Egy tálban összekeverjük kevés tejet a rummal és meggyaromával, melybe belemártogatjuk a babapiskótát.
Töltelék: A tejet , a vaníliás pudingporral összefőzzük. A vajat a porcukorral majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
Összeállítás:
Az egyik lapot megkenjük a krém felével, majd a mártogatott babapiskótával kirakjuk a megkent lapot. Ezután újabb krém következik, majd rá a másik mézes lap.
A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval, és a hűtőbe rakjuk másnapig. Csak másnap szeleteljük, addigra megpuhul a mézes lap.