Bagolyszem sütemény
Hozzávalók a tésztához:
- 6db tojás
- 6ek kristálycukor
- 4ek liszt
- 2ek kakaópor
- 1tk sütőpor
Krém:
- 3ek rétesliszt
- 3dl tej
- 2cs vaníliás cukor
- 14dkg porcukor
- 1ek kakaópor
- 20dkg Rama
- A töltelékbe: 4db banán
- A tetejére: 2ek olajjal felolvasztott 10dkg-os tortabevonó
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, közé keverjük a tojások sárgáját, majd a sütőporral, és kakaóval elkevert lisztet. Zsírpapírral bélelt tepsiben,180-fokos sütőben 20-percig sütjük. Még melegen nedves konyharuhára borítjuk és a keskenyebbik végénél feltekerjük.
A krémhez sűrűre főzzük a 3 kanál lisztet a 3dl tejjel. 20dkg Ramat habosra keverjük a 14dkg porcukorral, és ha az előző krém kihűlt a kettőt jó habosra összekeverjük.Ezután a krémet megfelezzük az egyik feléhez hozzákeverünk 2cs vaníliás cukrot, a másikhoz pedig 1ek kakaóport.
Összeállítás:
A tésztát kihajtogatjuk, megkenjük a fehér krémmel, majd a kakaós krémet is rákenjük. Ezután az egyik szélére ráhelyezzük a 4db banánt 2 sorba és szorosan feltekerjük. Tetejét bevonjuk az olvasztott csokoládéval. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.