Bagolyszem sütemény

Hozzávalók a tésztához:

  • 6db tojás
  • 6ek kristálycukor
  • 4ek liszt
  • 2ek kakaópor
  • 1tk sütőpor

Krém:

  • 3ek rétesliszt
  • 3dl tej
  • 2cs vaníliás cukor
  • 14dkg porcukor
  • 1ek kakaópor
  • 20dkg Rama
  • A töltelékbe: 4db banán
  • A tetejére: 2ek olajjal felolvasztott 10dkg-os tortabevonó

Elkészítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, közé keverjük a tojások sárgáját, majd a sütőporral, és kakaóval elkevert lisztet. Zsírpapírral bélelt tepsiben,180-fokos sütőben 20-percig sütjük. Még melegen nedves konyharuhára borítjuk és a keskenyebbik végénél feltekerjük.
A krémhez sűrűre főzzük a 3 kanál lisztet a 3dl tejjel. 20dkg Ramat habosra keverjük a 14dkg porcukorral, és ha az előző krém kihűlt a kettőt jó habosra összekeverjük.Ezután a krémet megfelezzük az egyik feléhez hozzákeverünk 2cs vaníliás cukrot, a másikhoz  pedig 1ek kakaóport.

Összeállítás:

A tésztát kihajtogatjuk, megkenjük a fehér krémmel, majd a kakaós krémet is rákenjük. Ezután az egyik szélére ráhelyezzük a 4db banánt 2 sorba és szorosan feltekerjük. Tetejét bevonjuk az olvasztott csokoládéval. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.