Bosztonkrémes sütemény

Hozzávalók:

  • 36 dkg Rama
  • 36 dkg cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 6 tojás
  • 36 dkg liszt.

Elkészítése:

Az összes hozzávalót egyneművé keverjük, és 180-fokos sütőben, zsírpapírral bélelt, tepsiben, 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt vízszintesen kettévágjuk.

Krém: 2 dl tej, 3 dl tejszín, 2 tojás, 5 dkg cukor, 4 ek rétesliszt. Tetejére: 1 ét tortabevonó 2 ek étolajjal felolvasztva.

A tejet és a tejszínt addig hevítjük, amíg majdnem forrnak. Összekeverjük a tojást, a cukrot és a lisztet. Fokozatosan hozzáöntjük a tejszínes tejet és habverővel kevergetve, lassú tűzön besűrítjük. Ekkor beletesszük a vaníliát, és fóliával letakarva kihűtjük.

A két tortaszelet közé kenjük a krémet, tetejére öntjük a tortabevonót, és dermedésig hűtőbe tesszük. Háromszögletűre szeletelve,(mint a tortát) tálaljuk.