Csíkos kakaós kalács
Hozzávalók
- 60 dkg liszt
- 25 db szaharin
- 3 ek. kristálycukor
- 1 dl étolaj
- 1 cs. élesztő
- csipet só
- 4 dl tej
- 2-3 ek. kakaó
Elkészítés:
A szaharint porrá törjük, összekeverjük a liszttel, cukorral, sóval, a langyos tejben felfuttatott élesztővel és az étolajjal együtt, jól összedolgozzuk.
A tésztát kettévesszük és az egyik, feléhez hozzádolgozzuk a kakaóport. A jól összedolgozott tésztát 2mm vastagra nyújtjuk.
Alulra tesszük a fehér, fölé a kakaós tésztát és összetekerjük. Két rúdba vágjuk és kizsírozott tepsibe téve 20 percig, kelesztjük. 180-fokos légkeveréses sütőben kb / 25- 30 percig sütjük.
Különböző formában készíthetjük, igény és kreativitás szerint : )
? Fogyassza egészséggel!