csíkos kakaós kalács

Csíkos kakaós kalács

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 25 db szaharin
  • 3 ek. kristálycukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 cs. élesztő
  • csipet só
  • 4 dl tej
  • 2-3 ek. kakaó

Elkészítés:

A szaharint porrá törjük, összekeverjük a liszttel, cukorral, sóval, a langyos tejben felfuttatott élesztővel és az étolajjal együtt, jól összedolgozzuk.

A tésztát kettévesszük és az egyik, feléhez hozzádolgozzuk a kakaóport. A jól összedolgozott tésztát 2mm vastagra nyújtjuk.

Alulra tesszük a fehér, fölé a kakaós tésztát és összetekerjük. Két rúdba vágjuk és kizsírozott tepsibe téve 20 percig, kelesztjük. 180-fokos légkeveréses sütőben kb / 25- 30 percig sütjük.

Különböző formában készíthetjük, igény és kreativitás szerint : )

🥂 Fogyassza egészséggel!

 csíkos kakaós kalács

Fonott csíkos kakaós kalács