Csokis diós krémes álom

Hozzávalók

Tészta:

  • 15 dkg liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 6 dkg porcukor
  • 12 dkg Rama
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • ½ cs sütőpor
  • 2 tojás sárgája

Forgatáshoz:

  • 10 dkg darált dió

Krém:

  • 3 ek Nutella( csokis mogyorókrém)
  • 1 ek Rama

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a cukorral, kakaóporral, sütőporral és az étkezési keményítővel. Hozzáadjuk a puha margarint és a tojások sárgáját, majd egynemű tésztává gyúrjuk.

A tésztát fóliába csomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Hűtés után dió nagyságú golyókat formázunk belőle és megforgatjuk a darált dióban.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól 2-3 cm távolságra és a közepükbe az ujjunkkal mélyedést készítünk.

180- fokos sütőben 15 percig sütjük.

A nutellát a vajjal habosra keverjük, csillag végű nyomózsákba tesszük és a kihűlt sütemények közepét csúcsosan megtöltjük.

🥂 Fogyassza egészséggel!