Csokoládés meggyes golyók

Hozzávalók

Elkészítés:

Kevés porcukor és fahéj, 1-1 tábla sötét és fehér tortabevonó. A piskótát kihűlés után apró darabokra tépdessük.

A pudingot sűrűre főzzük a meggy lével, rumaromával, és cukorral. Ha langyosra hűlt belerakjuk a piskóta darabokat, és jól összedolgozzuk.

Ha nem lenne könnyen formázható, még adhatunk hozzá egy kis meggy levet vagy feketekávét. A lecsepegtetett meggyet megszórjuk porcukorral és fahéjjal.

A masszából golyókat formázunk úgy, hogy mindegyik közepébe 1-1 meggy szemet rakunk, majd beleforgatjuk az olvasztott csokoládékba, és dermedésig hűtőben tároljuk. (a sötét tortabevonóhoz tegyünk 2 ek étolajat, a fehérhez ne mert túl lágy lesz és nem dermed meg.)

🥂 Fogyassza egészséggel!