Csokoládétorta

Hozzávalók:

  • 9 db tojás
  • 9 ek cukor
  • 7 ek rétes liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 8 dkg olvasztott csokoládé
  • ½ cs sütőpor,

Krém:

  • 30 dkg csokoládé
  • 3 dl tejszín
  • 1 cs csokoládé ízű pudingpor
  • 4 ek cukor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg margarin

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.

Belekeverjük a tojások sárgáját az olvasztott csokoládét, és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába, három részre elosztva külön-külön megsütjük a lapokat. 180-fokos sütőben 10 percig.

(A tésztát egyszerre is megsüthetjük és kihűlés után 3 lapba vágjuk.)

A krémhez a tejszínt, és a 20 dkg csokoládét felforraljuk, majd kihűtjük. Ha kihűlt habverővel felhabosítjuk. A pudingport sűrűre főzzük a cukorral és a tejjel, és még forrón közé keverünk 10 dkg csokoládét és a 15 dkg margarint. Ha ez a krém is kihűlt a két krémet, összekeverjük. Ezzel a krémmel töltjük a lapokat, úgy, hogy az oldalára is maradjon krém. Tetejére olvasztott csokoládét simítunk.

(Ha krémmel szeretnénk díszíteni, ahhoz, habosra kavarunk 10 dkg margarint, 10 dkg cukorral, és 1 ek kakaóporral. Ezzel díszítsünk, mert az előző krém egy kicsit lágyabb, és az lefolyik a tortáról)

Egy pár óra hűtés után forró vízbe mártott késsel szeleteljük