Csokoládétorta
Hozzávalók:
- 9 db tojás
- 9 ek cukor
- 7 ek rétes liszt
- 2 ek kakaópor
- 8 dkg olvasztott csokoládé
- ½ cs sütőpor,
Krém:
- 30 dkg csokoládé
- 3 dl tejszín
- 1 cs csokoládé ízű pudingpor
- 4 ek cukor
- 4 dl tej
- 15 dkg margarin
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
Belekeverjük a tojások sárgáját az olvasztott csokoládét, és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába, három részre elosztva külön-külön megsütjük a lapokat. 180-fokos sütőben 10 percig.
(A tésztát egyszerre is megsüthetjük és kihűlés után 3 lapba vágjuk.)
A krémhez a tejszínt, és a 20 dkg csokoládét felforraljuk, majd kihűtjük. Ha kihűlt habverővel felhabosítjuk. A pudingport sűrűre főzzük a cukorral és a tejjel, és még forrón közé keverünk 10 dkg csokoládét és a 15 dkg margarint. Ha ez a krém is kihűlt a két krémet, összekeverjük. Ezzel a krémmel töltjük a lapokat, úgy, hogy az oldalára is maradjon krém. Tetejére olvasztott csokoládét simítunk.
(Ha krémmel szeretnénk díszíteni, ahhoz, habosra kavarunk 10 dkg margarint, 10 dkg cukorral, és 1 ek kakaóporral. Ezzel díszítsünk, mert az előző krém egy kicsit lágyabb, és az lefolyik a tortáról)
Egy pár óra hűtés után forró vízbe mártott késsel szeleteljük