Csupa piskóta

Hozzávalók:

A fehér piskótához:

  • 6db tojás
  • 6ek kristálycukor
  • 1cs vaníliás cukor
  • 6ek liszt
  • 1/2cs sütőpor
  • 1 citrom vagy narancs reszelt héja

A kakaós piskótához:

  • 12db tojás
  • 12ek kristálycukor
  • 10ek liszt
  • 2ek kakaópor
  • 1cs sütőpor
  • 5dkg olvasztott vaj
  • 1 citrom vagy narancs reszelt héja

Krém:

  • 3dl tej
  • 10dkg kristálycukor
  • 2cs vaníliás pudingpor
  • 1/2l tejszín
  • baracklekvár a piskótatekercshez

Elkészítése:

A vaníliás pudingport és a kristálycukrot egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzáadva, sűrűre főzzük. A tejszínt kemény habbá verjük és a már kihűlt pudinggal jól összekeverjük.

A fehér piskóta
A hat tojás fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, és a vaníliás cukorral. Közé keverjük a tojások sárgáját, majd a sütőporral és reszelt citromhéjjal elkevert lisztet. 180-fokos sütőben, zsírpapírral bélelt tepsiben, 20-25 percig sütjük. Még melegen, nedves konyharuhára borítjuk és feltekerjük.

A kakaós piskóta
Ugyan úgy készül mint az előző, csak a masszához hozzákeverjük az olvasztott vajat. Ezt a masszát 180-fokos sütőben 30-35 percig sütjük. Kihűlés után keresztbe kettévágjuk. ( Én meg szoktam felezni a hozzávalókat, és két lapban sütöm ki,így szép egyenletesek lesznek a lapok. Ekkor 180-fokon 20-25 percig sütjük.)

Összeállítás:

A piskóta tekercset megkenjük baracklekvárral, majd szorosan feltekerjük, és 1cm-es szeletekre vágjuk. Az egyik kakaós lapot tálcára tesszük, megkenjük a krém felével, tetejére sorban felrakjuk a piskótatekercs szeleteket, úgy hogy az egész krémet befedje. Rákenjük a krém másik felét, és befedjük a másik kakaós lappal. Pár órára hűtőbe tesszük. Szeletelés előtt megszórjuk porcukorral, vagy olvasztott csokoládéval kenjük meg a tetejét. Ekkor forróvízbe mártott késsel szeleteljük.