Debreceni béles

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 egész tojás
  • 10 dkg zsír vagy 15 dkg Rama
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dkg szalagória
  • 1 cs. vaníliás cukor

Ezeket az anyagokat egy kevés tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 5 lapot nyújtunk, és tepsi hátán 180-fokos sütőben 7-9 perc alatt világosra sütjük.

Krém:

  • 4 tojás sárgáját
  • 25 dkg cukor
  • 3 ek. liszt
  • 3 cs. vaníliás cukor
  • 2 ek. kakaópor,( lehet e nélkül is)
  • 1 l tejben sűrűre főzve

Ha kihűlt a krém óvatosan közé keverjük a 4 tojás keményre vert habját, és töltjük a lapokat. Másnap szeleteljük, és a tetejét porcukorral megszórjuk.