Debreceni béles
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 egész tojás
- 10 dkg zsír vagy 15 dkg Rama
- 10 dkg porcukor
- 3 dkg szalagória
- 1 cs. vaníliás cukor
Ezeket az anyagokat egy kevés tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 5 lapot nyújtunk, és tepsi hátán 180-fokos sütőben 7-9 perc alatt világosra sütjük.
Krém:
- 4 tojás sárgáját
- 25 dkg cukor
- 3 ek. liszt
- 3 cs. vaníliás cukor
- 2 ek. kakaópor,( lehet e nélkül is)
- 1 l tejben sűrűre főzve
Ha kihűlt a krém óvatosan közé keverjük a 4 tojás keményre vert habját, és töltjük a lapokat. Másnap szeleteljük, és a tetejét porcukorral megszórjuk.