Diós citromos linzer
Hozzávalók
- 60 dkg finomliszt
- 1 cs. sütőpor
- 25 dkg Rama
- 15 dkg porcukor
- 3 tojássárgája
- 2 db citrom
- 3 cs. vaníliás cukor
- kevés szódavíz
Töltelék:
- 5 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
- fél citrom leve
- 2 cs. vaníliás cukor
- 6 ek. baracklekvár
- 15 dkg darált dió
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a margarinnal. A porcukrot habosra keverjük a tojások sárgájával,a vaníliás cukorral, 2 citrom reszelt héjával, és fél citrom levével. Kevés szódavizet adunk hozzá, majd jól összedolgozzuk. Több darabra vágva, egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez kemény habbá verjük a tojás fehérjét, apránként hozzáadva a porcukrot.
Belekeverjük fél citrom levét, a vaníliás cukrot, baracklekvárt, és a darált diót. A tészta felét belenyújtjuk egy nagy tepsibe, rákenjük a tölteléket, és ráreszeljük a maradék tésztát. 180-fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt kerek szaggatóval kiszaggatjuk, vagy csak kockára vágjuk, és a tetejét porcukorral megszórjuk.
? Fogyassza egészséggel!