Diós citromos linzer

Hozzávalók

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 25 dkg Rama
  • 15 dkg porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 2 db citrom
  • 3 cs. vaníliás cukor
  • kevés szódavíz

Töltelék:

  • 5 tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • fél citrom leve
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 6 ek. baracklekvár
  • 15 dkg darált dió

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a margarinnal. A porcukrot habosra keverjük a tojások sárgájával,a vaníliás cukorral, 2 citrom reszelt héjával, és fél citrom levével. Kevés szódavizet adunk hozzá, majd jól összedolgozzuk. Több darabra vágva, egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A töltelékhez kemény habbá verjük a tojás fehérjét, apránként hozzáadva a porcukrot.

Belekeverjük fél citrom levét, a vaníliás cukrot, baracklekvárt, és a darált diót. A tészta felét belenyújtjuk egy nagy tepsibe, rákenjük a tölteléket, és ráreszeljük a maradék tésztát. 180-fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt kerek szaggatóval kiszaggatjuk, vagy csak kockára vágjuk, és a tetejét porcukorral megszórjuk.

🥂 Fogyassza egészséggel!