Diós kocka
Hozzávalók
- 20dkg liszt
- 1 tojássárgája
- 10dkg Rama
- kevés tej
- késhegynyi sütőpor
Töltelék:
- 6 egész tojás
- 12dkg porcukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 14dkg darált dió
Máz:
- 1 tojás fehérje
- pár csepp citromlé
- 2-3ek cukor
Elkészítés:
A lisztből, tojássárgájából, margarinból,sütőporból megfelelő mennyiségű tejből, könnyen nyújtható linzertésztát gyúrunk.
A töltelékhez habosra kavarjuk a 6 tojás sárgáját a 12dkg porcukorral, és a citrom levével és reszelt héjával. Ha jó habos közé keverjük a darált diót, és a 6 tojás keményre vert habját.
A tésztát két részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk. Az egyik lapot tepsibe fektetjük, megkenjük a töltelékkel, ráhelyezzük a másik lapot, és 180-fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt tetejére rákenjük a tojásfehérjéből, cukorból és citromléből vert habot. Ha a cukormáz kissé megszáradt a tetején, kockákra felszeleteljük.
? Fogyassza egészséggel!