Diós kocka

Hozzávalók

  • 20dkg liszt
  • 1 tojássárgája
  • 10dkg Rama
  • kevés tej
  • késhegynyi sütőpor

Töltelék:

  • 6 egész tojás
  • 12dkg porcukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 14dkg darált dió

Máz:

  • 1 tojás fehérje
  • pár csepp citromlé
  • 2-3ek cukor

Elkészítés:

A lisztből, tojássárgájából, margarinból,sütőporból megfelelő mennyiségű tejből, könnyen nyújtható linzertésztát gyúrunk.

A töltelékhez habosra kavarjuk a 6 tojás sárgáját a 12dkg porcukorral, és a citrom levével és reszelt héjával. Ha jó habos közé keverjük a darált diót, és a 6 tojás keményre vert habját.

A tésztát két részre osztjuk, vékonyra kinyújtjuk. Az egyik lapot tepsibe fektetjük, megkenjük a töltelékkel, ráhelyezzük a másik lapot, és 180-fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt tetejére rákenjük a tojásfehérjéből, cukorból és citromléből vert habot. Ha a cukormáz kissé megszáradt a tetején, kockákra felszeleteljük.

🥂 Fogyassza egészséggel!