Elefánt könnycsepp keksz
Hozzávalók
Tészta:
- 70 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 30 dkg Rama
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 ek. kakaó
- 1 cs sütőpor
- 2 egész tojás
- 1 dl víz ( függ a tojás méretétől)
- csipet só
Töltelék:
- 4 tojás fehérje
- 20 dkg kristálycukor
- 2 ek étkezési keményítő
Összeállítás:
A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrjuk. Kétharmad részébe belekeverjük a kakaóport, az egyharmadát fehéren hagyjuk. Fóliával becsomagoljuk és hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a tölteléket.
A tojások fehérjét a cukorral és sóval, gőz fölött kemény habbá verjük. A kókuszreszelékbe belekeverjük az étkezési keményítőt, majd beleforgatjuk a habbá vert fehérjébe.
Mindkét tésztagombócot megfelezzük. Kinyújtjuk az egyik barna tésztát kb 60*25 cm – esre. Rákenjük a kókuszos massza felét.
A sárga tésztából olyan hosszú rudat sodrunk mint a barna tésztánk. Ráhelyezzük a kókusszal megkent lapra és jó szorosan feltekerjük.
A maradék tésztából még egy ugyan ilyen rudat készítünk.
Fóliával becsomagoljuk és egy órára betesszük a mélyhűtőbe, hogy könnyebb legyen szeletelni. A hűtőből kivéve fél centi vastag szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól pár centi távolságra rakjuk. 180- fokos sütőben 10 percig sütjük.
Ha megsült még forrón egy pohár aljával kicsit lelapítjuk, hogy csinosabb legyen, mert a tojáshab egy kissé felemelkedik.
? Fogyassza egészséggel!