elefant-konycsepp-keksz

Elefánt könnycsepp keksz

Hozzávalók

Tészta:

  • 70 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 30 dkg Rama
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 ek. kakaó
  • 1 cs sütőpor
  • 2 egész tojás
  • 1 dl víz ( függ a tojás méretétől)
  • csipet só

Töltelék:

  • 4 tojás fehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 ek étkezési keményítő

 

Összeállítás:

A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrjuk. Kétharmad részébe belekeverjük a kakaóport, az egyharmadát fehéren hagyjuk. Fóliával becsomagoljuk és hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a tölteléket.

A tojások fehérjét a cukorral és sóval, gőz fölött kemény habbá verjük. A kókuszreszelékbe belekeverjük az étkezési keményítőt, majd beleforgatjuk a habbá vert fehérjébe.

Mindkét tésztagombócot megfelezzük. Kinyújtjuk az egyik barna tésztát kb 60*25 cm – esre. Rákenjük a kókuszos massza felét.

A sárga tésztából olyan hosszú rudat sodrunk mint a barna tésztánk. Ráhelyezzük a kókusszal megkent lapra és jó szorosan feltekerjük.

A maradék tésztából még egy ugyan ilyen rudat készítünk.

Fóliával becsomagoljuk és egy órára betesszük a mélyhűtőbe, hogy könnyebb legyen szeletelni. A hűtőből kivéve fél centi vastag szeletekre vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól pár centi távolságra rakjuk. 180- fokos sütőben 10 percig sütjük.

Ha megsült még forrón egy pohár aljával kicsit lelapítjuk, hogy csinosabb legyen, mert a tojáshab egy kissé felemelkedik.

🥂 Fogyassza egészséggel!