Elefánt könnycsepp

Tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 dkg kakaó
  • 3 evőkanál liszt
  • Késhegynyi szódabikarbóna

Krémhez:

  • (2 adag tésztához való)
  • 3 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 20 dkg Rama
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A tésztát úgy készítjük mint a piskótát, sütés után nyújtófán kettéválasztjuk.

A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük. A Rama-t a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kavarjuk, hozzá adjuk a darált diót és összekeverjük a kihűlt krémmel.

A piskóta és a krém közé banánt helyezünk. Egy tábla étcsokoládés tortabevonót felolvasztunk, kis olajjal hígítva, és ezt ráöntjük a kész sütemény tetejére.