Fagyi szelet

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 5 ek. rétesliszt
  • 6 ek. darált mandula vagy dió
  • ½ cs sütőpor

Krém:

  • 0.5 l tej
  • 7 ek. rétesliszt
  • 3 tojás sárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg Rama

Máz:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 tojásfehérje
  • olvasztott csokoládé
  • 1 narancs reszelt héja.

A 8 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd közékeverjük a tojások sárgáját és a liszt, a mandula, sütőpor keverékét. Zsírpapírral bélelt tepsibe, előmelegített sütőben, 180-fokon 20-25 percig sütjük.

Elkészítése:

A krémhez a tejet, a lisztet és a 3 tojás sárgáját, sűrű péppé főzzük. Ha kihűlt közé keverjük a 20dkg porcukorral, és vaníliás cukorral, habosra vert margarint.

A krémet a kihűlt tésztára kenjük, majd beborítjuk a cukorral és narancshéjjal gőz fölött kemény habbá vert, tojásfehérjével. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap vizes késsel, kockára szeleteljük, és a tetejére, olvasztott csokoládét csurgatunk.