Fehér csokis kókuszos kocka
Hozzávalók:
- 14 dkg porcukor
- 3 tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 9 dkg olaj
- 1 dl tej
- 22 dkg liszt
- 2 púpozott tk. sütőpor
- 3 ek. kakaópor
Elkészítése:
A tojás sárgákat habosra keverjük a cukorra, a vaníliával és sóval. Belekeverjük az olajat, és felváltva a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet és tejet. A tojás fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180-fokon, 25-percig sütjük.
Máz: 40 dkg fehér csoki, 1,5 dl tejszín, egy kevés rum aroma, 20 dkg kókuszreszelék.
A fenti hozzávalókat a kókusz kivételével összemelegítjük. A kihűlt tésztát felkockázzuk, majd az olvasztott csokoládéba mártjuk, és a kókuszreszelékben
megforgatjuk.
Ezekből a hozzávalókból készíthetünk, CSOKIS PISKÓTAGOLYÓT, úgy, hogy a piskótát összemorzsoljuk, majd összekeverjük az olvasztott csoki krémmel. Ha nem elég lágy a tésztánk tehetünk hozzá egy kis gyümölcslekvárt. A masszából golyókat formálunk, és kókuszreszelékbe forgatjuk.