Flamingó szelet

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 4 ek. porcukor
  • 1 púpozott ek. zsír
  • 1 egész tojás
  • 1 dkg szalalkáli
  • 1 üveg császárkörte aroma
  • 1-2 dl tej.( a tej mennyisége a liszttől függ )

Krém:

  • 20 dkg Rama
  • 20 dkg porcukor
  • 6 dl tej
  • 6 ek. liszt
  • 1 cs vaníliás cukor

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és tepsi hátán három lapot sütünk belőle külön-külön, 180-fokos sütőben kb, 7 perc alatt.

A krémhez sűrűre főzzük a lisztet a vaníliás cukrot a tejben. Habosra keverjük a margarint a porcukorral, és jól összedolgozzuk a már kihűlt vaníliakrémmel.

A tésztalapokat megkenjük a krémmel, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Szeletelés előtt porcukorral megszórjuk.