Gesztenyekrém

Hozzávalók

  • 0.5 kg gesztenyemassza
  • 10 dkg cukor
  • 2.5 dl tej
  • 3 tojás
  • 10 dkg Rama
  • 2 ek. kakaópor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 dl tejszín.

Elkészítés:

A tojásokat habosra verjük a cukorral, majd a tejet hozzáadva gőz fölött besűrítjük.

Ha kihűlt hozzákeverjük a vajat a kakaóport, narancshéjat és a gesztenyemasszát. Az egészet habverővel jól kihabosítjuk, végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt.

Poharakba töltjük, tejszínhabbal és csokoládéval díszítjük.

Másik változat:

0.5 l növényi tejszínt kemény habbá verünk.

Közé keverünk 0.5 kg gesztenyemasszát és 0.5 dl rumot. Poharakba töltjük és tejszínhabbal, csokoládéval díszítjük.

🥂 Fogyassza egészséggel!