Gesztenyekrém
Hozzávalók
- 0.5 kg gesztenyemassza
- 10 dkg cukor
- 2.5 dl tej
- 3 tojás
- 10 dkg Rama
- 2 ek. kakaópor
- 1 narancs reszelt héja
- 2 dl tejszín.
Elkészítés:
A tojásokat habosra verjük a cukorral, majd a tejet hozzáadva gőz fölött besűrítjük.
Ha kihűlt hozzákeverjük a vajat a kakaóport, narancshéjat és a gesztenyemasszát. Az egészet habverővel jól kihabosítjuk, végül óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
Poharakba töltjük, tejszínhabbal és csokoládéval díszítjük.
Másik változat:
0.5 l növényi tejszínt kemény habbá verünk.
Közé keverünk 0.5 kg gesztenyemasszát és 0.5 dl rumot. Poharakba töltjük és tejszínhabbal, csokoládéval díszítjük.
? Fogyassza egészséggel!