Gesztenyés tekercs
Tésztához:
- 12 dkg kristálycukor
- 15 dkg liszt
- 6 tojás
- 1/2 kávéskanál sütőpor
Krémhez:
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 15 dkg gesztenye massza
- 1 csomag vanília puding
- 4 dl tej
Töltelékhez:
- 35 dkg gesztenye massza
- 20 dkg tortabevonó
Elkészítése:
Piskótatésztát készítünk, 6 dkg cukrot a 6 db tojás sárgájához, 6 dkg cukrot pedig a fehérjéhez adunk. A piskóta masszát ketté osztjuk és sütőpapíron egyenletesen elkenjük.
Sütőben megsütjük (180 °C-on) és még melegen felcsavarjuk.
A porcukrot a margarinnal habosra verjük, a vaníliás pudingport tejjel felfőzzük, majd langyos állapotban a krémhez adjuk és hozzákeverjük a gesztenye masszát.
A piskótalapokat kiterítjük, majd a krémet egyenletesen rákenjük. A maradék gesztenye masszát kisodorjuk, a tészta hosszával megegyező méretben, és ráhelyezzük a megkent piskótára. Együtt felcsavarjuk.
Hűtőben pihentetjük egy órán keresztül.
Tetejére kb. 20 dkg tortabevonóból kevés olaj hozzáadásával olvasztott csokoládét készítünk gőz fölött, majd ezzel bevonjuk az elkészült tekercset.