Gesztenyés tekercs

Tésztához:

  • 12 dkg kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 1/2 kávéskanál sütőpor

Krémhez:

  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg gesztenye massza
  • 1 csomag vanília puding
  • 4 dl tej

Töltelékhez:

  • 35 dkg gesztenye massza
  • 20 dkg tortabevonó

Elkészítése:

Piskótatésztát készítünk, 6 dkg cukrot a 6 db tojás sárgájához, 6 dkg cukrot pedig a fehérjéhez adunk. A piskóta masszát ketté osztjuk és sütőpapíron egyenletesen elkenjük.

Sütőben megsütjük (180 °C-on) és még melegen felcsavarjuk.

A porcukrot a margarinnal habosra verjük, a vaníliás pudingport tejjel felfőzzük, majd langyos állapotban a krémhez adjuk és hozzákeverjük a gesztenye masszát.

A piskótalapokat kiterítjük, majd a krémet egyenletesen rákenjük. A maradék gesztenye masszát kisodorjuk, a tészta hosszával megegyező méretben, és ráhelyezzük a megkent piskótára. Együtt felcsavarjuk.

Hűtőben pihentetjük egy órán keresztül.

Tetejére kb. 20 dkg tortabevonóból kevés olaj hozzáadásával olvasztott csokoládét készítünk gőz fölött, majd ezzel bevonjuk az elkészült tekercset.