Házi krémes

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 10 dkg Rama
  • 5 dkg porcukor
  • 1 dkg szalagória
  • 1.5 ek. tej
  • 1ek tejföl

Krém:

  • 1.5 l tej
  • 4 cs. vaníliás pudingpor
  • 30 dkg kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg Rama

Elkészítése:

A szalalkálit a tejben elkeverjük, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Három részre osztjuk és folpackba csomagolva 2 órát, pihentetjük, majd kinyújtjuk tepsi méretűre. 180-fokos sütőben, tepsi hátán 8-10 percet sütjük.

A krémhez a pudingport és a cukrot, egy kevés tejjel csomómentesen elkeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a többi tejet, majd az egészből sűrű krémet főzünk. A tűzről levéve még melegen, hozzákeverjük a margarint. A forró krémmel megtöltjük a lapokat, két egyenlő rétegben. Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük, és a tetejét meghintjük vaníliás porcukorral.