Hólabda
Hozzávalók:
- 8 egész tojás
- 35 dkg kristálycukor
- 7 ek. forró víz
- 25 dkg liszt
- 2 kk. kakaópor
- 1 cs. sütőpor
Krém:
- 15 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor - 7,5 dkg rétesliszt
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 egész tojás
- 4,5dl tej
Teteje és díszítés: 1 cs. kókuszreszelék, 1 ét tortabevonó
Elkészítése:
A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük a 35dkg kristálycukorral, belekeverjük a tojások sárgáját, és a forró vizet, majd a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180-fokos sütőben, 25-30 percig sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és töltjük a következő krémmel.
7,5dkg lisztet, 2dkg cukrot és a vaníliás cukrot sűrűre főzünk 4,5dl tejjel. Ha kihűlt jól összekeverjük, a 13dkg porcukorral habosra kevert margarinnal. Egy karikát megkenünk krémmel, ráhelyezzük a következő karikát, az oldalát is megkenjük krémmel, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be.