Hólabda

Hozzávalók:

  • 8 egész tojás
  • 35 dkg kristálycukor
  • 7 ek. forró víz
  • 25 dkg liszt
  • 2 kk. kakaópor
  • 1 cs. sütőpor

Krém:

  • 15 dkg Rama margarin
    15 dkg porcukor
  • 7,5 dkg rétesliszt
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 egész tojás
  • 4,5dl tej

Teteje és díszítés: 1 cs. kókuszreszelék, 1 ét tortabevonó

Elkészítése:

A 8 tojásfehérjét kemény habbá verjük a 35dkg kristálycukorral, belekeverjük a tojások sárgáját, és a forró vizet, majd a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180-fokos sütőben, 25-30 percig sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és töltjük a következő krémmel.

7,5dkg lisztet, 2dkg cukrot és a vaníliás cukrot sűrűre főzünk 4,5dl tejjel. Ha kihűlt jól összekeverjük, a 13dkg porcukorral habosra kevert margarinnal. Egy karikát megkenünk krémmel, ráhelyezzük a következő karikát, az oldalát is megkenjük krémmel, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be.