Joghurtos szelet

Hozzávalók a tésztához:

  • 34 dkg liszt
  • 23 dkg Rama
  • 11.5 dkg porcukor
  • 3 tojás sárgája
  • Késhegynyi sütőpor és szódabikarbóna
  • 1 cs.vaníliás cukor
  • Reszelt citromhéj

A krémhez:

  • 4 dl tejszín
  • 3 dob gyümölcsös joghurt(bármilyen)
  • 5-10 dkg porcukor ízlés szerint (én növényi tejszínt használok (Hulala) ezért cukrot nem szoktam hozzá adni, így is elég édes)
  • 1 cs.zselatin
  • 1 dl langyos víz.

Elkészítése:

A tésztához való anyagokat gyorsan összegyúrjuk,tepsibe nyomkodjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni,majd itt is töltjük.A krémhez habbá verjük a tejszínt belekeverjük a cukrot és a joghurtot végül a langyos vízben feloldott zselatint.Rásimítjuk a tészta tetejére és megvárjuk míg megdermed.(esetleg tehetünk a tetejére idény gyümölcsöket,így tartalmasabb lesz)Közben 2cs.tortazselét elkészítünk a leírása szerint,ha ez is kihűlt a sütemény tetejére öntjük.