Joghurtos szelet
Hozzávalók a tésztához:
- 34 dkg liszt
- 23 dkg Rama
- 11.5 dkg porcukor
- 3 tojás sárgája
- Késhegynyi sütőpor és szódabikarbóna
- 1 cs.vaníliás cukor
- Reszelt citromhéj
A krémhez:
- 4 dl tejszín
- 3 dob gyümölcsös joghurt(bármilyen)
- 5-10 dkg porcukor ízlés szerint (én növényi tejszínt használok (Hulala) ezért cukrot nem szoktam hozzá adni, így is elég édes)
- 1 cs.zselatin
- 1 dl langyos víz.
Elkészítése:
A tésztához való anyagokat gyorsan összegyúrjuk,tepsibe nyomkodjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni,majd itt is töltjük.A krémhez habbá verjük a tejszínt belekeverjük a cukrot és a joghurtot végül a langyos vízben feloldott zselatint.Rásimítjuk a tészta tetejére és megvárjuk míg megdermed.(esetleg tehetünk a tetejére idény gyümölcsöket,így tartalmasabb lesz)Közben 2cs.tortazselét elkészítünk a leírása szerint,ha ez is kihűlt a sütemény tetejére öntjük.