Kakaós csiga

Kakaós és kakaókrémes csiga

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

  • 50dkg liszt
  • 8dkg margarin
  • 6dkg kristálycukor
  • 2 tojás sárgája
  • 4dkg élesztő
  • 2cs vaníliás cukor
  • 2 csipet só
  • 2.5-3dl tej
  • reszelt citromhéj

Kakaós töltelék:

  • 4ek cukrozatlan kakaó
  • 10ek kristálycukor
  • kevés étolaj

A kinyújtott tésztát lekenjük étolajjal és vastagon megszórjuk a cukorral összekevert kakaóporral.

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés tejjel és cukorral.

A többi hozzávalót a tej kivételével egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és apránként a tejet, hogy lágy kelttésztát kapjunk.

Meleg helyen letakarva egy fél órát kelesztjük, téglalap alakúra nyújtjuk ,megkenjük valamelyik töltelékkel, szorosan feltekerjük és1.5cm-es szeletekre felvágjuk.

Meleg helyen még 15 percet kelesztjük, és 180-fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Tetejét sütés közben megkenegethetjük 1ek cukor, 1cs vaníliás cukor és 1dl tej keverékével.

Ha kihűlt tetejét porcukorral szórjuk meg.

🥂 Fogyassza egészséggel!

 

 

 

 

Többféle formában készíthetjük, ízlés szerint: