Kata szelet

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 1 tésztalap összemorzsolva
  • 1 csésze forró tej
  • 0,5 dl rum
  • 10 dkg vaj
  • 2 kávéskanál kakaó
  • Cukor, ízlés szerint

Tetejéhez:

  • 3 tojás fehérje
  • 30 dkg porcukor
  • Csokidara

Elkészítése:

Tészta: A margarint a liszttel, porcukorral, sütőporral összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, majd összegyúrjuk. 3 lapot sütünk ki.

Krém: Az egyik lapot összemorzsoljuk, leöntjük a forró tejjel és hozzáadjuk a rumot.

A vajat, kakaót és ízlés szerinti mennyiségű porcukrot habosra keverjük. Végül ezeket összekeverjük és a két lap közé kenjük.

Teteje: A tojásfehérjét a porcukorral gőz felett kemény habbá verjük, és a tésztára kenjünk, végül megszórjuk csokidarával.