Kétszínű csokitorta

Hozzávalók:

  • 9 tojás
  • 9 ek cukor
  • 9 ek rétesliszt
  • 1cs sütőpor
  • 9 ek olvasztott csokoládé

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, közé keverjük a tojások sárgáját, majd óvatosan a sütőporral elkevert lisztet, végül az olvasztott csokoládét.

Sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük és 180-fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Ha kihűlt 3 felé vágjuk.

Krém:

  • 2 cs tejszínízű pudingpor
  • 2 tábla fehér csokoládé
  • 4 dl tej.
  • 20 dkg Rama
  • 20 dkg porcukor

A pudingot sűrűre főzzük a tejben, majd még forrón belekeverjük a 2 tábla csokoládét. (addig keverjük míg elolvad) A Ramát és a porcukrot habosra keverjük, majd jól összedolgozzuk a kihűlt pudingos krémmel.
Egymás után töltjük a lapokat.

A tetejét és oldalát is megkenhetjük a krémmel, de díszíthetjük trüffel krémmel is ízlésünk szerint.

Fehér trüffel krém: 0.5 dl tejszín, 1 tábla fehér tortabevonó

Barna trüffel krém: 1 ét tortabevonó, 0.5 dl tejszín.

A tejszínbe beleaprítjuk a csokoládét és addig melegítjük, míg teljesen felolvad, majd hűtőben teljesen kihűtjük.
Többféle képen is felhasználhatjuk: nedves kézzel golyókat formázhatunk, melyeket csokidarába, kakaóba, kókuszba forgathatunk. De habverővel fel is habosíthatjuk és csillagvégű nyomózsákból mintákat is nyomhatunk vele.