Kis Kata tortája (Díjnyertes)
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg Rama
- 1 egész tojás
- Késhegynyi szódabikarbóna
- Sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 2 dkg keserű kakaópor
- Kevés tej
Ezeket az anyagokat összegyúrjuk és tepsi hátán 180-fokos sütőben két lapot sütünk belőle.
Sárga tészta: 6 tojásból sütött piskóta.
Krém:
- 20 dkg Ramát
- 20 dkg porcukorral habosra keverünk.
- 1/2 l tejet
- 4 ek réteslisztet
- 2 cs vaníliás cukrot sűrű krémmé főzünk.
Ha kihűlt a vaníliakrémmel jól összedolgozzuk.
Elkészítése:
Összeállítás: Alulra barna tésztát teszünk, ezt megkenjük a krém felével. Rátesszük a mindkét oldalán rummal vagy rum aromával megspriccelt piskótát, rákenjük a maradék krémet és befedjük a barna tésztával. Tetejét bevonjuk egy tábla két evőkanál étolajjal felolvasztott tortabevonóval. Ha megdermedt, hűtőbe tesszük, és csak másnap szeleteljük.