Kis Kata tortája (Díjnyertes)

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg Rama
  • 1 egész tojás
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg keserű kakaópor
  • Kevés tej

Ezeket az anyagokat összegyúrjuk és tepsi hátán 180-fokos sütőben két lapot sütünk belőle.

Sárga tészta: 6 tojásból sütött piskóta.

Krém:

  • 20 dkg Ramát
  • 20 dkg porcukorral habosra keverünk.
  • 1/2 l tejet
  • 4 ek réteslisztet
  • 2 cs vaníliás cukrot sűrű krémmé főzünk.

Ha kihűlt a vaníliakrémmel jól összedolgozzuk.

Elkészítése:

Összeállítás: Alulra barna tésztát teszünk, ezt megkenjük a krém felével. Rátesszük a mindkét oldalán rummal vagy rum aromával megspriccelt piskótát, rákenjük a maradék krémet és befedjük a barna tésztával. Tetejét bevonjuk egy tábla két evőkanál étolajjal felolvasztott tortabevonóval. Ha megdermedt, hűtőbe tesszük, és csak másnap szeleteljük.