Krémes mézes
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg Rama
- 1 ek. méz
- 5 ek. tej
- 1 tk. szódabikarbóna
- 40 dkg liszt
Krém:
- 1 l tej
- 3 cs. vaníliás krémpor
- 25 dkg kristálycukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 12,5 dkg margarin
- 25 dkg vaj
- 4 dl habtejszín
- 2 cs. tejszínhab keményítő por
Elkészítés:
A tejhez hozzá adjuk a tojást a cukrot, a margarint, és a mézet. Alaposan összekeverjük, majd felfőzzük. A forró keverékhez hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, s simára gyúrjuk.
Két részre osztjuk és szögletes lappá nyújtjuk. 180-fokos sütőben tepsi hátán kb. 7-10 percet sütjük.
A krémhez: A tejben elkeverjük a krémport, a cukrot, vaníliás cukrot, és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a margarint, ha kihűlt közékeverjük a vajat is. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval. A kész krémet kenjük az egyik már kihűlt lapra, kenjük rá a tejszínhabot, majd fedjük le a másik lappal. Pár órát hagyjuk állni, majd a tetejét szórjuk meg porcukorral.