Krémes mézes

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg Rama
  • 1 ek. méz
  • 5 ek. tej
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 40 dkg liszt

Krém:

  • 1 l tej
  • 3 cs. vaníliás krémpor
  • 25 dkg kristálycukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 12,5 dkg margarin
  • 25 dkg vaj
  • 4 dl habtejszín
  • 2 cs. tejszínhab keményítő por

Elkészítés:

A tejhez hozzá adjuk a tojást a cukrot, a margarint, és a mézet. Alaposan összekeverjük, majd felfőzzük. A forró keverékhez hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, s simára gyúrjuk.

Két részre osztjuk és szögletes lappá nyújtjuk. 180-fokos sütőben tepsi hátán kb. 7-10 percet sütjük.

A krémhez: A tejben elkeverjük a krémport, a cukrot, vaníliás cukrot, és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a margarint, ha kihűlt közékeverjük a vajat is. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval. A kész krémet kenjük az egyik már kihűlt lapra, kenjük rá a tejszínhabot, majd fedjük le a másik lappal. Pár órát hagyjuk állni, majd a tetejét szórjuk meg porcukorral.