Lajcsi szelet
Hozzávalók:
- 2 ek. kakaópor
- 2 ek. méz
- 2 egész tojás
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 40 dkg liszt
- 2 kk. szódabikarbóna
Elkészítés:
A liszt és a szódabikarbóna kivételével mindent összekeverünk, és gőz fölött , 5 percig kevergetve, összefőzzük. Levesszük a tűzről és belekeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet. Egynemű tésztává nyújtjuk, és három felé osztva, tepsi nagyságúra nyújtjuk. A lapokat villával megszúrkáljuk és vajazott tepsi hátán 180-fokos sütőben 8-10 percig sütjük.
Krém:
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 1 cs. puncs pudingpor
- 2×3 dl tej
- pici rum aroma
- 1 cs. vaníliás cukor
- 25 dkg Rama
- 20 dkg porcukor
A pudingokat, megfőzzük, a 3-3 dl tejben. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd ketté vesszük, és az egyik felébe belekeverjük a már kihűlt vaníliapudingot, és a vaníliás cukrot.
A krém másik feléhez hozzákeverjük a puncspudingot és a rumaromát. Az első lapot megkenjük vaníliakrémmel, ráhelyezzük a második lapot, melyet megkenünk a puncskrémmel, és befedjük a harmadik lappal.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, megszórjuk a tetejét porcukorral, és felszeleteljük.