Lajcsi szelet

Hozzávalók:

  • 2 ek. kakaópor
  • 2 ek. méz
  • 2 egész tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 40 dkg liszt
  • 2 kk. szódabikarbóna

Elkészítés:

A liszt és a szódabikarbóna kivételével mindent összekeverünk, és gőz fölött , 5 percig kevergetve, összefőzzük. Levesszük a tűzről és belekeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet. Egynemű tésztává nyújtjuk, és három felé osztva, tepsi nagyságúra nyújtjuk. A lapokat villával megszúrkáljuk és vajazott tepsi hátán 180-fokos sütőben 8-10 percig sütjük.

Krém:

  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 cs. puncs pudingpor
  • 2×3 dl tej
  • pici rum aroma
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 25 dkg Rama
  • 20 dkg porcukor

A pudingokat, megfőzzük, a 3-3 dl tejben. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd ketté vesszük, és az egyik felébe belekeverjük a már kihűlt vaníliapudingot, és a vaníliás cukrot.

A krém másik feléhez hozzákeverjük a puncspudingot és a rumaromát. Az első lapot megkenjük vaníliakrémmel, ráhelyezzük a második lapot, melyet megkenünk a puncskrémmel, és befedjük a harmadik lappal.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, megszórjuk a tetejét porcukorral, és felszeleteljük.