Lengyel szelet
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg Rama
- 10 dkg porcukor
- 1 ek. méz
- 1 cs. sütőpor
- 2 egész tojás
- 1 ek. tej
Ezeket az anyagokat összegyúrjuk, majd három részre osztva, tepsi nagyságúra nyújtjuk. 180- fokos sütőben tepsi hátán 10-15 percig sütjük.
Krém:
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg Rama
- 1 cs. vaníliás cukor
- ½ l tej
- 4 ek. liszt
- 1-2 ek. kakaó
- 1/2 üveg rumaroma
- 1 tortabevonó
- 2 ek. étolaj
Elkészítése:
A tejet a liszttel sűrű krémmé főzzük, és ha kihűlt hozzákeverjük a porcukorral és vaníliás cukorral habosra kavart margarinhoz. Megfelezzük és az egyik feléhez kakaót, keverünk és a rumaromát. Egymás után töltjük a lapokat, úgy hogy alulra a kakaós krémet kenjük a következő lapra a fehér krémet. Tetejét 2ek étolajjal felolvasztott tortabevonóval kenjük meg. Csak másnap szeleteljük, ha egy kicsit megpuhult.