Lengyel szelet

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg Rama
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek. méz
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 egész tojás
  • 1 ek. tej

Ezeket az anyagokat összegyúrjuk, majd három részre osztva, tepsi nagyságúra nyújtjuk. 180- fokos sütőben tepsi hátán 10-15 percig sütjük.

Krém:

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg Rama
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • ½ l tej
  • 4 ek. liszt
  • 1-2 ek. kakaó
  • 1/2 üveg rumaroma
  • 1 tortabevonó
  • 2 ek. étolaj

Elkészítése:

A tejet a liszttel sűrű krémmé főzzük, és ha kihűlt hozzákeverjük a porcukorral és vaníliás cukorral habosra kavart margarinhoz. Megfelezzük és az egyik feléhez kakaót, keverünk és a rumaromát. Egymás után töltjük a lapokat, úgy hogy alulra a kakaós krémet kenjük a következő lapra a fehér krémet. Tetejét 2ek étolajjal felolvasztott tortabevonóval kenjük meg. Csak másnap szeleteljük, ha egy kicsit megpuhult.