madeleine

Madeleine

Hozzávalók

  • 2 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 10 dkg Rama
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 mk sütőpor
  • ½ citrom reszelt héja
  • csipet só

Elkészítés:

A margarint megolvasztjuk. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, reszelt citrom héjával, sóval, majd beleforgatjuk a tojásos masszába, végül hozzáadjuk az olvasztott vajat.

10 percre hűtőbe tesszük. Szilikon madeleine sütőformába kanalazzuk, úgy hogy a forma háromnegyedéi érjen a massza.

Míg sül ez az adag addig a masszát visszatesszük a hűtőbe. 180 – fokon 10-15 percig sütjük.

Kakaós változat: ugyan az, csak a lisztből kiveszünk egy evőkanállal és ugyan ennyi cukrozatlan kakaóport adunk hozzá.

Gyümölcsös: A formában lévő tésztát megszórjuk friss, mirelit vagy aszalt gyümölcsökkel és úgy sütjük.

🥂 Fogyassza egészséggel!