Margarinos burgonyás kifli
Hozzávalók
- 50dkg finom liszt
- 2,5dkg élesztő
- 2,5kk só
- 1 egész tojás
- 15dkg összetört főtt burgonya
- 2-2,5dl tej (függ a burgonya nedvesség tartamától)
- margarin a kenéshez
- reszelt sajt a szóráshoz vagy köménymag
- gépsonka vagy parizer kockák a töltelékhez (ezek el is maradhatnak anélkül is finom)
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk az áttört főtt burgonyát, a kevés langyos tejben felfuttatott élesztőt, a tojást, majd apránként adagolva a többi langyos tejet. Lágy kelt tésztát gyúrunk, és fél órát pihentetjük.
A megkelt tésztát kétfelé osztjuk,és egyenként kerek lappá nyújtjuk. Megkenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk gépsonkával, és 12-cikkre vágjuk. Szélesebb felétől felsodorjuk, sütőpapírral bélelt tepsire téve kifli alakúra formázzuk, és még 30-percig kelesztjük. Sütés előtt megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal vagy köménymaggal.( 24db kiflink lesz) Előmelegített sütőben 180-fokon 20-25 percig sütjük.
? Fogyassza egészséggel!