Mentás csokoládé szelet
Hozzávalók:
- 4-4 tojásból sütött, 2 db kakaós, és 1 db világos piskóta – recept az alap receptek menüpontban…
Krém:
- 25 dkg Rama
- 5 dkg porcukor
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 10 dkg kristálycukor
- 3 dl tej
- 4 dkg kakaópor
- 1 marék friss mentalevél
- 0.5 dl sósborszesz
A tetejére: 2 ek. étolajjal felolvasztott ét tortabevonó.
Elkészítése:
A krémhez a pudingot a tejjel és kristálycukorral megfőzzük és kihűtjük. A margarint habosra kavarjuk a porcukorral, és kakaóval, majd beledolgozzuk a kihűlt pudingot. A mentaleveleket apróra vágjuk és szintén a krémbe, keverjük a sósborszesszel együtt. A lapokat megtöltjük a krémmel úgy, hogy alulra barna, középre fehér, felülre szintén barna tészta kerül. A tetejét bevonjuk az olvasztott bevonó masszával, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük.