Mézes krémes

Tésztához:

  • 70 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál méz
  • 6 evőkanál tej
  • 6 dkg vaj
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Krémhez, díszítéshez:

  • 35 dkg margarin
  • 35 dkg cukor
  • 7 dl tej
  • 7 evőkanál búzadara
  • Sárgabarack lekvár
  • 1 tábla tortabevonó

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és gyúródeszkán alaposan összedolgozzuk.

A tésztát gáztepsiben, négy lapban sütjük ki.

A krémhez a margarint habosra verjük a cukorral, a tejet pedig a búzadarával megfőzzük. A kihűlt tejbegrízt összekeverjük a cukros margarinnal.

A lapokat egymásra rakjuk, az elsőre krémet kenünk, a másodikra lekvárt, a harmadikra ismét krémet.

A tetejét olvasztott csokimázzal bevonjuk, és 1 napig puhulni hagyjuk.