Mignon

Tésztához:

  • 15 dkg porcukor
  • 35 dkg búzaliszt
  • 20 dkg margarin
  • 100 ml tej
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 2 tojás

Krémhez:

  • 1/2 liter tej
  • 20 dkg margarin
  • 70 gramm búzaliszt
  • 2 tasak vaníliaízű porcukor
  • 1 tasak Bourbon vaníliás cukor

Mázhoz:

  • 6 evőkanál víz
  • 2 tasak Decor puncs cukormáz

Elkészítése:

A hozzávalókat egy keverőtálba öntjük és konyhai robotgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát egy kivajazott és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük majd megsütjük.

Sütése:

Légkeveréses: 160 °C-on előmelegített sütőben.
Alsó/felső sütés: 180 °C-on előmelegített sütőben.
Sütési idő, kb.: 30 perc

A sütés után a tésztát egy sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd formákat szaggatunk belőle.

A krémhez a tejet, a vanília ízű porcukrot és a lisztet egy főzőedényben felforraljuk. A margarint kikeverjük a Bourbon vaníliás cukorral. Amikor a tej kihűlt, a cukros margarinnal habosra keverjük. A formákat megkenjük krémmel és összeragasztjuk.

A cukormázat a tasakon található leírás szerint elkészítjük és a mignonokra öntjük. Ezután hűtőszekrényben tároljuk.